Salutació Regidor

L’Horta és un projecte de ciutat, doncs no només el govern de la Paeria i els seus paers, Miquel, Toni, Jordina, Paco, Sandra, Jaume, Joan Ramon, Marta, Ignasi, Mariama i jo mateix creiem fermament en l’Horta, i les seves possibilitats, doncs la resta de paers i paeres compartim el projecte de l’Horta, un projecte que es va definir en el Pla d’Usos de l’Horta de Lleida. I per tots nosaltres, l’Horta és un signe d’identitat de la nostra ciutat com ho és la Seu Vella o el riu Segre.

He estat President de l’Associació de Veïns de Copa d’Or i Sot de Fontanet, President de la Comissió de l’Horta de l’Ajuntament de Lleida, Coordinador de les Polítiques de l’Horta, i ara tinc el privilegi de ser el Regidor de l’Horta de l’Ajuntament de Lleida, tots aquests anys d’experiència treballant amb els veïns i veïnes m’han ajudat a conèixer, respectar i estimar l’Horta de Lleida.

Soc molt conscient de la nostra realitat, i les nostres prioritats; el manteniment de camins, el desbrossament, la seguretat i els serveis, però també cal treballar conjuntament tot allò que l’Horta pot oferir; paisatge, gastronomia, agrocultura, etc. perquè l’Horta és activitat agrària, l’Horta és motor econòmic, l’Horta és patrimoni, l’Horta és esport, l’Horta és salut, l’Horta és cultura, l’Horta és turisme, l’Horta és gastronomia, l´Horta es educació.

La marca Horta és un projecte prioritari per nosaltres, del que ens he n´hem de sentir molt orgullosos i pel que treballem cada dia per tirar-lo endavant.

La marca Horta neix amb l’objectiu de generar identitat i, a la vegada, diferenciar-se respecte d’altres espais agraris i generar valor afegit en els seus productes. Tenim la ferma voluntat d’associar la marca Horta de Lleida amb els valors de qualitat, sostenibilitat i respecte pel medi ambient, entre altres. Tots sou Marca Horta i tots representeu els valors de la marca Horta.

L’Horta i la marca Horta son també els que hi viuen, treballen i desenvolupen el seu projecte de vida en aquest entorn rural de la ciutat. Aquells com els pagesos i les pageses que segueixen vinculats a la terra i que tenen aquest sentiment de pertinença amb uns valors, una filosofia de vida i unes tradicions arrelades a l’Horta de Lleida.

Els que sou de l’Horta i us sentiu de l’Horta, sabeu l’orgull que en tenim. Els lleidatans i lleidatanes tenim la sort i el privilegi de poder gaudir d`un espai únic i singular. Un espai de referència, que volem donar a conèixer arreu i que farem tot el que estigui a les nostres mans per traslladar l’orgull a futures generacions, i també per fer arribar la grandiositat de l’Horta arreu de tot el territori.

Amics i amigues de l’Horta, Lleidatans i Lleidatanes, junts: FEM L’HORTA GRAN!

 

David Mele

David Mele